By continuing to use this site you agree to our terms of privacy.

Hva er Bitcoin?

Bitcoin ble skissert opp som teknologi i ett white-paper(hva er whitepaper?) i 2008. Det ble skissert opp av Satoshi Nakamoto og ingen vet med sikkerhet om det er ett pseudonym for en person eller ett team.

Konseptet er enkelt, bitcoin er digitale penger som muliggjør å overføre penger fra person til person over internett (med ende til ende (peer-to-peer) -teknologi.)

I motsetning tradisjonelle finansielle metoder for å overføre penger er bitcoin helt desentralisert. (Hva er desentralisert?) (hva betyr det for deg?) Du kan overføre penger hvor som helst i verden til en annen uten å involvere bank, myndigheter eller andre institusjoner.

Alle transaksjoner spores i en blockchain (xxxx) som ligner på hvordan bankene holder oversikt over transaksjonene.. I blockchain lagres og spores absolutt alle transaksjoner som noensinne er gjort og de kan hverken endres eller påvirkes av noen. Blockchain lagrer enkelt sagt en oversikt over alle absolutt alle transaksjoner som noensinne er gjort.

I motsetning til en banks hovedbok, distribueres Bitcoin-blockchain over hele nettverket. Ingen selskaper, land eller tredjeparter har kontroll over det; og hvem som helst kan bli en del av det nettverket.
Det vil bare noen gang være 21 millioner bitcoin. Dette er digitale penger som ikke kan blåses opp eller manipuleres på noen måte.
Det er ikke nødvendig å kjøpe en hel bitcoin: du kan kjøpe bare en brøkdel av en hvis det er alt du vil eller trenger.