By continuing to use this site you agree to our terms of privacy.

Köp Shiba Inu

shiba inu shib logoShiba Inu (SHIB) är en token som vill vara ett Ethereum-baserat alternativ till Dogecoin (DOGE). Tillgången är avsiktligt riklig på en kvadriljon tokens. Myntet är uppkallat efter en japansk hundras med samma namn. Token lanserades i augusti 2020 och stöder bland annat NFT:er och en börs som heter Shibaswap.

Vill du byta Shiba Inu (SHIB)? Du kan handla Shiba Inu (SHIB) och andra kryptovalutor på alla handelsplatser i listan nedan. Jämför och hitta det bästa stället för dig att handla med kryptovaluta.

[lån]

Hur köper man Shiba Inu (SHIB)?

Du kan handla Shiba Inu SHIB på två olika sätt.

  1. Handla Shiba Inu (SHIB) som faktisk kryptovaluta på kryptobörser, såsom eToro, CoinSmart eller BitMEX. Då äger du kryptovalutan direkt. Detta är det bästa sättet att investera på lång sikt.
  2. Istället för att köpa kryptovalutan direkt kan du handla Contract for Differences (CFD) på Shiba Inu SHIB och spekulera i om priset på valutan kommer att gå upp eller ner utan att äga den faktiska kryptovalutan. Du kan investera i Shiba Inu eller annan kryptovaluta genom CFD:er på Plus500. CFD:er är bäst lämpade för kortsiktiga investeringar.

En CFD är ett finansiellt instrument, vilket är ett kontrakt, vanligtvis mellan en mäklare och en investerare, där en part går med på att betala den andra skillnaden i värdet på ett värdepapper, mellan öppning och stängning av handeln. Du kan antingen hålla en lång position (spekulera att priset kommer att stiga) eller en kort position (spekulera att priset kommer att falla). Detta anses vara en kortsiktig investering eftersom CFD:er används inom kortare tidsramar.

En snabb översikt över Shiba Inu

Polygon kallas Ethereums internet av blockkedjor. Men vad är egentligen speciellt med Polkygon?

Shib-token

Vad är en styrningstoken?

En governance-token är en kryptovaluta som ger sina innehavare rätt att rösta på föreslagna ändringar i ett blockchain-nätverk. Denna innovation ses som ett nödvändigt steg mot att hålla vissa kryptoprojekt, särskilt de inom ekosystemet för decentraliserad finans (DeFi), decentraliserade.

Shiba Inu Staking

Shiba Inu-tokens kan satsas direkt på ShibaSwap, som är en säker och decentraliserad miljö för handel och utbyte av krypto. Användare kan delegera sina SHIB-tokens med hjälp av plattformen (kallad “Begrava”) för att tjäna insatsbelöningar.

Hur fungerar kryptovalutan Shiba Inu?

Shiba Inu-ekosystemet består av tre tokens:

 

Rösträtt i DAO med BONE-tokens

Shiba Inus nätverk har en decentraliserad autonom organisation som heter DAO för att fatta beslut på nätverket. Alla som äger en BONE-token har rätt att rösta på initiativ i DAO. Detta ses som det mest demokratiska sättet att driva nätverket. Ju fler Bone-tokens du äger, desto mer rösträtt får du, precis som att hålla aktier.

ShibaSwap-mining låter dig tjäna BONE-tokens

Du kan gräva eller gräva ner vart och ett av de tre ShibaSwap-polletterna. Grävning är nätets likviditetsgivande funktion medan nedgrävning är investeringsfunktionen. Precis som på andra DEX-börser kan du tillhandahålla likviditet till plattformen för att säkerställa att den har tillräckligt med tillgångar för att utföra varje transaktion. Det här är vad grävning på ShibaSwap handlar om. Begravning är samma insats som du skulle hitta på alla proof-of-stake-nätverk.

Grävning och grävning ger olika belöningar för olika tillgångar

Du kan gräva (gräva) eller begrava (begrava) alla tre tokens, men avkastningen är alltid Bone tokens. Detta är den enda token som skrivs ut eller präglas av nätverket, även om den har en mycket viktig funktion för nätverket på grund av dess styrande makt.

Även om du kan bryta eller bryta alla tre olika tokens, är avkastningen du tjänar tillbaka från dessa funktioner alltid BONE-tokens. BONE är den enda symbolen som stämplas/skrivs ut av nätverket. Poletten har en viktig funktion i nätverket med tanke på dess rösträtt och dess värde tredubblas under året.

Begravningsfunktionen låter dig satsa SHIB, Leash och BONE för xLEASH, xSHIB och tBONE.

När du begraver SHIB tjänar du 3 % av Bone för varje nytt datablock. Med xSHIB får du även en procentandel av alla ETH-transaktionsavgifter på ShibaSwap-plattformen och en del av dessa avgifter omvandlas till SHIB-tokens.

Mining LEASH ger bara 1% av BONE präglat per block, men det ger också användarna en del av alla ETH-transaktionsavgifter omvandlade till LEASH. Detta kan vara särskilt lukrativt, eftersom utbudet av koppel är så lågt och tokens värde är så högt.

Liksom Leash ger begravning av Bone 1 % av Bone per präglat block, samt avgiftsprocenten omvandlad till Bone. Om du vill bygga upp rösträtt i DAO är detta ett bra sätt att göra det.

När du vill gräva upp (avgrava) dina tillgångar kan du omedelbart ta ut endast 33% av dina belöningar. För de återstående 67 % får du vänta sex månader.

ShibaSwap – hur grävning fungerar

Logiken bakom att utvinna dina tokens är att du gör en tjänst till plattformen. Genom gruvdrift förser du plattformen med nödvändig likviditet för att genomföra transaktioner på börsen. Genom att bryta SHIB, LEASH och BONE får du tillbaka din token som en ShibaSwap Liquidity Protocol (SSLP) version av tillgången.

Dina SHIBs byts tillfälligt ut mot SHIB SSLPs när du gräver. SHIB SSLP är en sorts platshållartoken som du sedan byter tillbaka mot din SHIB när du vill bryta/återta dina tokens. När du bryter dina tokens tjänar du BONE-tokens passivt, precis som att tjäna ränta eller avkastning på dina tokens.

Medan du gräver Leash byter du LEASH mot LEASH SSLP och du tjänar samma passiva Bone-belöningar som SHIB-grävare. Det finns en extra belöning för LEASH-grävare. När du bryter LEASH tjänar du ytterligare 0,1 % på varje USD-mynt (CCC: USDC-USD ) och varje Wrapped Bitcoin (CCC: WBTC-USD ) transaktion på plattformen.

Mining BONE innebär att man byter ut BONE-tokens mot BONE SSLP. Precis som med de andra två tokens kan du tjäna extra Bone-belöningar genom att gräva. Skillnaden här är att du också får 0,1 % av alla Dai (CCC: DAI-USD ) och Tether (CCC: USDT-USD ) transaktioner på plattformen.

Precis som med begravning kan du bara ta ut 33% av dina belöningar på en gång. För de återstående 67 % får du vänta sex månader.

Andra saker i Shiba Inu-ekosystemet

Hur mycket avkastning kan jag få genom att satsa Shiba Inu Shib-token?

Du kan vanligtvis få mellan 1 – 5% avkastning genom att satsa Shiba INU. Ibland kan du få större avkastning som 12%. Din insatsavkastning beror på aktuella nätverksförhållanden och mätvärden såsom total insatsprocent och transaktionsavgifter som tillämpas i nätverket.

 

För- och nackdelar med Shiba Inu (Shib)

Det speciella med Polkadot-protokollet (DOT) är att det gör det möjligt för olika blockkedjors mekanismer att kommunicera med varandra. Låt oss titta på för- och nackdelarna med protokollet.

Fördelar

Nackdelar

Kryptovaluta och beskattning

Skatteverket i Norge har beslutat att ingen mervärdesskatt (moms) ska läggas på köp och försäljning av bitcoin inom Norge. Vidare betraktas virtuell valuta som en tillgång, vilket återigen innebär att vinster ska beskattas på vanligt sätt. Norska skattebetalare är skyldiga att rapportera innehav till myndigheterna i skattedeklarationen i slutet av varje taxeringsperiod.

Köp och försäljning av kryptovaluta i Norge

Under 2019 lanserade den norska finanstilsynet ett registersystem för växlare av digital valuta. Det öppnade dörrarna för norska företag att erbjuda köp och försäljning av kryptovaluta till allmänheten. Branschen är strikt reglerad och alla företag måste registrera sig hos det norska finanstilsynet, oavsett omsättningsbelopp. Norska kryptovalutabörser omfattas också av penningtvättslagen, med skyldighet att rapportera misstänkta transaktioner till myndigheterna. Från och med idag är det möjligt att verifiera din identitet antingen med VIPPS eller BankID.

Från och med idag finns det 3 operativa kryptovalutabörser i Norge som tillåter köp av kryptovaluta. Det inkluderar Firi, Kaupang Krypto och NBX (Norwegian Block Exchange).