By continuing to use this site you agree to our terms of privacy.

Firi

Firi logo[lan-order name=”firi”]

En översikt över Firi

 • Registrera dig med Vipps
 • 5 % handelsbonus
 • Gratis insättning
 • Handelsavgift 0,5 %
 • Verifiera konto med BankID

Firi är en norsk kryptovalutabörs som redan 2019 registrerades hos Finanstilsynet som en tjänsteleverantör för utbyte och lagring av virtuell valuta i Norge.

Firi är en säker, säker och användarvänlig norsk handelsplattform för kryptovaluta. De har lång erfarenhet av att säkra kryptovaluta och är lättillgängliga via e-post, chatt och sociala medier.

Firi – enkelt, säkert och säkert

 • Registrera ett konto enkelt och säkert hos Vipps.
 • Du får 5 % bonus på alla avgifter när du handlar.
 • Byt de mest populära kryptovalutorna.
 • Gratis insättning.
 • Du kan överföra din kryptovaluta till Firi från andra ställen.
 • Har eget system för skatteberäkning av kryptovaluta.

Hur man startar ett konto med Firi

1. Skapa ett konto hos Vipps så fylls din profil i automatiskt.
2. Verifiera ditt konto enkelt med BankID.
3. Insättningar och uttag görs via banköverföring.

Kom ihåg att köp och försäljning av kryptovaluta innebär hög risk, och att historisk avkastning inte är någon garanti för framtida avkastning. Det finns en 18-årsgräns för att skapa ett konto hos Firi”

Läs mer om Firi i Norge.

 


Firi har ett system för skatteberäkning av kryptovaluta

Hos Firi kan du få skatteberäkningar för alla transaktioner du har gjort under 2020. Det innebär att du nu enkelt kan få fram beräkningarna av inkomster, tillgångar, vinster och förluster, och själv ange dem i din deklaration.

Kryptovaluta anses vara förmögenhet, och måste därför redovisas i din deklaration varje år. Varje gång du köper eller säljer kryptovaluta hos Firi, eller någon annanstans, är detta en realisation av vinst eller förlust, och detta ska alltså beskattas eller ges avdrag för.

Många människor är rädda för att räkna ut detta. Firi gör skatteberäkningen åt dig och ger dig de siffror du ska ange i din deklaration. Lätt.

Du får även en bilaga som du kan lämna in till Skatteverket. Viktigt att tänka på är att Firi bara kan räkna ut vad du har handlat och investerat hos Firi. Om du har kryptovaluta någon annanstans måste du räkna ut detta på egen hand.

Om du bor i Norge rekommenderar vi att du läser Skatteetatens guide till skatt i virtuell valuta innan du påbörjar processen.

Detta hjälper Firi att beräkna

Rikedom – Vad din kryptovaluta var värd i slutet av året.
(Anges under “Ingångsvärde” i skattedeklarationen)

Vinst – De summerar din vinst från alla realiseringar av all din kryptovaluta från förra året. (Anges under “Beskattningsbar vinst” i skattedeklarationen)

Förluster – De summerar allt du har förlorat genom alla realiseringar av din kryptovaluta under det senaste året.
(Anges under “Avdragsgill förlust” i skattedeklarationen)

Inkomst – Bonusar du har fått under det senaste året summeras här.
(Anges under “Andra skattepliktiga kapitalinkomster” i deklarationen)

När skatten beräknas används de verkliga priserna från Firis marknad.

Eventuella transaktionsavgifter läggs till köp- eller försäljningsbeloppet och ingår därför i vinsten, förlusten och/eller intäkterna.

Bonusar, här kallade inkomster, beräknas utifrån den genomsnittliga växelkursen för den aktuella kryptovalutan den dag bonusen betalades ut. Den genomsnittliga växelkursen är hämtad från de största internationella börserna.

Firi följer realiseringsprincipen FIFU (Först in, först ut)

Har du överfört pengar från en annan börs?

Om du har överfört kryptovaluta från en annan börs vet Firi inte vad du har betalat för kryptovalutan, det vill säga köpeskillingen. Köpeskillingen kan läggas in i Firis system så att du kan styra hur stor vinst eller förlust du har.


Gratispriser

Firi tar ut avgifter för att köpa och sälja kryptovaluta och vanlig valuta (fiat) på sin handelsplattform. De tar även ut avgifter för uttag. Det finns olika avgifter för olika kryptovalutor.

Det är alltid gratis att sätta in pengar på Firi, både kryptovalutor och vanliga valutor (fiat).

Det är alltid gratis att sätta in pengar till vår börs, både kryptovalutor och fiat.

Avgifter

Åtgärd Valuta Avgift
Handel Alla marknader 0,5 %
Insättningar Alla Gratis
Uttag NOCK 45 NOK
Uttag BTC 0,00025 BTC
Uttag ETH 0,005 ETH
Uttag XRP 2,00 XRP
Uttag LTC 0,005 LTC
Uttag DAI 5.00 DAI

Uttagsgränser

Valuta Minsta uttag
NOCK 500 NOK
BTC 0,001 BTC
ETH 0,01 ETH
XRP 25 XRP
LTC 0,02 LTC
DAI 20 DAI

Alla kunder kan ta ut upp till 300 000 NOK i antingen kryptovaluta eller vanlig valuta.

Bankinsättning

Bankinsättningar gjorda med Firis betalningslösning Neonomics krediteras normalt inom en arbetsdag. De accepterar de flesta norska banker, med några få undantag. Onlinebetalningar fungerar för alla vanliga norska banker. Pengarna finns normalt på ditt konto inom 1 – 2 arbetsdagar. Du kan endast göra bankinsättningar från ett konto registrerat med ditt namn och din adress.

Bankuttag

Du kan bara göra bankuttag med norska konton som är registrerade med ditt namn och adress.

Insättningar och uttag av gemensam valuta (Fiat)

När du gör en insättning i NOK tar det normalt 1 – 2 arbetsdagar tills du har pengarna tillgängliga på ditt konto för handel.

Firi accepterar endast insättningar från norska medborgare och accepterar endast insättningar i NOK. Minsta uttag är 500 NOK och maximalt uttag är 200 000 NOK inom 24 timmar.

Insättningar och uttag i kryptovaluta

När de sätter in bitcoin och litecoin behöver de 3 bekräftelser innan de är tillgängliga för handel.

Uttag i kryptovaluta är normalt sena så snart du har bekräftat valutan. Om du gör stora uttag kan den göra manuella uttag. Detta kan ta upp till 24 timmar på grund av olika säkerhetsåtgärder.

Obs: Var försiktig när du sätter in tokens. Om tokenåterställning är nödvändig kan Firi, i vissa fall och helt diskret, försöka hjälpa dig att få tillbaka dina tokens.

Rapportering

Vissa länder har lagar och regler som kräver att du rapporterar innehav av kryptovaluta till myndigheterna. Firi tar inget ansvar för att rapportera detta, du som användare ansvarar för att rapportera detta på rätt sätt.


Om Firi

Firi är en kryptovalutabörs som startades av en grupp teknologer som ville bygga något större tillsammans. Från tre grundare med en bakgrund inom programmering har vi nu vuxit till att bli ett mångsidigt team av utvecklare, designers, marknadsförare och affärsutvecklare.

Teamet är handplockat för att kunna leverera den bästa servicen och upplevelsen till sina kunder, med fokus på säkerhet, tillgänglighet och användarvänlighet.

Företaget är registrerat hos det norska finanstilsynet som tjänsteleverantör för utbyte och lagring av virtuell valuta i Norge, och vill göra det lika enkelt att investera i kryptovaluta som i aktier och fonder.