By continuing to use this site you agree to our terms of privacy.

Köp Binance Coin BNB

Binance Coin BNB logoBinance Coin BNB är kryptovalutan för världens största kryptobörs, Binance. BNB baserades från början på Ethereum men är nu kryptovalutan i Binances egen blockkedja. Cardano ADA är en av de största kryptovalutorna på marknaden och är nästa generation av idén bakom Ethereum, med en flexibel, hållbar och skalbar blockkedja. Cardano är det första helt säkra Proof of Stake-protokollet på marknaden. En av fördelarna är att systemet kräver lite energi

Vill du handla Binance Coin? Du kan handla Binance Coin (BNB) och andra kryptovalutor på alla handelsplatser i listan nedan. Jämför och hitta det bästa stället för dig att handla med kryptovaluta.

[lån]

Hur köper jag BNB Binance Coin?

Du kan handla Binance Coin (BNB) på två olika sätt.

  1. Byt Binance Coin BNB som faktisk kryptovaluta på kryptobörser, såsom eToro, Coinbase eller Binance. Då äger du kryptovalutan direkt. Det här är ett bra sätt att investera på både kort och lång sikt.
  2. Istället för att köpa kryptovalutan direkt kan du handla Contract for Differences (CFD) på BNB och spekulera i om priset på valutan kommer att gå upp eller ner utan att äga den faktiska kryptovalutan. På Plus500 kan du investera i Binance Coin eller annan kryptovaluta genom CFD:er. CFD:er är bäst lämpade för kortsiktiga investeringar.

En CFD är ett finansiellt instrument, vilket är ett kontrakt, vanligtvis mellan en mäklare och en investerare, där en part går med på att betala den andra skillnaden i värdet på ett värdepapper, mellan öppning och stängning av handeln. Du kan antingen hålla en lång position (spekulera att priset kommer att stiga) eller en kort position (spekulera att priset kommer att falla). Detta anses vara en kortsiktig investering eftersom CFD:er används inom kortare tidsramar.

Vad är Binance Coin BNB?

Binance Coin är kryptovalutan som ges ut av Binance-börsen och handlar med symbolen BNB

BNB är kryptovalutmyntet som driver BNB Chain-ekosystemet. Som en av världens mest populära verktygstokens kan du inte bara handla BNB som vilken annan kryptovaluta som helst, du kan också använda den i ett brett utbud av applikationer och användningsfall

Valutan används i första hand för att utföra olika saker inom Binance-systemet, men kan även användas för att betala för varor och tjänster, betala transaktionsavgifter på Binance Smart Chain, delta i exklusiva tokenförsäljningar med mera.

BNB var ursprungligen baserad på nätverket Ethereum men tillhör nu Binances egen blockkedja.

BNB kan användas för bland annat

BNB lanserades 2017

BNB lanserades 2017 genom ett Initial Coin Offering (eller ICO) som ägde rum 11 dagar före Binance Börsen öppnade för handel. Emissionskursen var 1 ETH för 2 700 BNB eller 1 BTC för 20 000 BNB. Även om valutan lanserades genom en ICO, ger BNB inte användare rätt till Binance-vinster och representerar inte en investering i Binance.

BNB utfärdades ursprungligen på Ethereum-nätverket

Valutan utfärdades ursprungligen som en ERC-20-token, körd på Ethereum-nätverket, med en total tillgång på 200 miljoner mynt. 100 miljoner BNB erbjöds i ICO, men det nuvarande totala utbudet är lägre på grund av periodiska bränningshändelser och en realtidsförbränningsmekanism.

Även om de ursprungligen var baserade på Ethereum-nätverket byttes ERC-20 BNB-tokens senare ut med BEP-2 BNB i ett 1:1-förhållande. BEP-2 BNB är det första myntet i Binance-kedjan, och lanseringen av huvudnätet tillkännagavs den 18 april 2019.

I september 2020 lanserade Binance BNB Smart Chain (BSC, tidigare Binance Smart Chain), ett blockkedjenätverk som löper parallellt med BNB Beacon Chain. Det betyder att du nu kan hitta BNB i tre olika former:

BNB BEP-2 på BNB Beacon Chain (tidigare Binance Chain).

BNB BEP-20 på BNB Smart Chain (tidigare Binance Smart Chain).

BNB ERC-20 på Ethereum-nätverket.

Bränna BNB Binance-mynt

BNB använder ett Auto-Burn-system för att minska sitt totala utbud till 100 000 000 myt. BNB Auto-Burn-mekanismen justerar mängden valuta som ska brännas baserat på BNB:s pris och antalet block som genereras på Smart Chain (BSC) under kvartalet. Detta ger större transparens och förutsägbarhet för BNB-gemenskapen.

BNB förlorad i kvalificerade fall kan också återbetalas genom BNB Pioneer Burn Program. Detta räknar användarnas förlorade mynt mot det officiella brännvärdet och återbetalar dem med BNB.
BNB använder också en realtidsförbränningsmekanism baserad på gasskatter. Ett fast förhållande av insamlad gasskatt bränns i varje block, med förhållandet som bestäms av BSC-validerare.
Du kan lära dig mer om BNB-bränning på https://www.bnbburn.info/.

 

Kryptovaluta och beskattning

Skatteverket i Norge har beslutat att ingen mervärdesskatt (moms) ska läggas på köp och försäljning av bitcoin inom Norge. Vidare betraktas virtuell valuta som en tillgång, vilket återigen innebär att vinster ska beskattas på vanligt sätt. Norska skattebetalare är skyldiga att rapportera innehav till myndigheterna i skattedeklarationen i slutet av varje taxeringsperiod.

Köp och försäljning av kryptovaluta i Norge

Finanstilsynet lanserade 2019 ett registersystem för växlare av digital valuta. Det öppnade dörrarna för norska företag att erbjuda köp och försäljning av kryptovaluta till allmänheten. Branschen är strikt reglerad och alla företag måste registrera sig hos det norska finanstilsynet, oavsett omsättningsbelopp. Norska kryptovalutabörser omfattas också av penningtvättslagen, med skyldighet att rapportera misstänkta transaktioner till myndigheterna. Från och med idag är det möjligt att verifiera din identitet antingen med VIPPS eller BankID.

Från och med idag finns det 3 operativa kryptovalutabörser i Norge som tillåter köp av kryptovaluta. Det inkluderar Firi, Kaupang Krypto och NBX (Norwegian Block Exchange).