By continuing to use this site you agree to our terms of privacy.

Kaupang Krypto

Kaupang Krypto är en norsk kryptomäklare som ägs av Arcane Krypto. Företaget har en vision om att ha en användarvänlig kryptoplattform där vanliga människor kan handla kryptovaluta på ett enkelt, snabbt och säkert sätt. Hos Kaupang Krypto kan du köpa de mest populära och viktiga kryptovalutorna som Bitcoin, Ethereum, Cardano och mycket mer.

[lån]

Vad är Kaupang Krypto?

Kaupang Krypto erbjuder handel med kryptovalutor till privatpersoner, familjeföretag och företag. De har både en växlings- och lagringstjänst för virtuell valuta och personlig uppföljning. Det sägs att de förstår de utmaningar som norska investerare står inför med investeringar i kryptovaluta. De erbjuder kunskapen för att hjälpa sina kunder med dessa utmaningar.

Deras försäljningsargument är att de erbjuder säkerhet, djup likviditet och personligt stöd.

Företaget är registrerat hos den norska finanstilsynet som leverantör av växlingstjänster och lagringstjänster för virtuell valuta.

Kaupang Krypto erbjuder dessa tjänster

Det erbjuder sina kunder digitala kryptovalv och försäkringssystem för nödvändig säkerhet, även vid arv. Deras centrala idé, som många andra kryptobörser säger, är att göra det säkert och enkelt att använda och handla med kryptovaluta. Kaupang Krypto säger att kundtjänsten måste vara på topp. På Google har den 3,3 av 5 stjärnor på 11 recensioner. Om du vill jämföra så har eToro 4,3 av 5 stjärnor på Trustpilot på 17 536 recensioner.

Lagring av kryptovaluta

För att skicka och ta emot kryptovaluta behöver du en digital plånbok, så kallad plånbok. Kaupang har skrivit en guide om hur du enkelt sätter upp och hanterar en plånbok. Du hittar guiden här. Kaupang arbetar just nu med en lösning där våra kunder kan lagra kryptovaluta på vår plattform, utan att behöva ta vård om sina egna medel.

Kaupang Krypto erbjuder digitala valv till företag och stora kunder

Kaupang Krypto lanserade för länge sedan lagring av kryptovaluta separat, digitalt valv för företag och stora privatkunder. Med kryptovalv minskar risken för förlust av de enkla privata nycklarna, vilket är en stor barriär för professionella investeringar i krypto.

För att få tillgång till ett digitalt valv hos Kaupang måste du som kund ha ett värde på minst 250 000 NOK. I gengäld får kunderna en tjänst med möjlighet till kontakt via chatt, telefon, e-post och fysiska möten i Oslo centrum. Denna lösning inkluderar försäkringar, möjligheten att skräddarsy säkerhet relaterad till handel och uttag, och säkerställa att kryptovärden kan ärvas.

Mycket begränsad webbplats

Vad gäller hemsidan tycker vi att den är lite oförklarlig och tunn. Det är inte klart hur man handlar med kryptovaluta här. Webbplatsen berättar nästan ingenting om handelssystemet och dess funktionalitet om du inte är inloggad.

Kaupang Krypto stöder dessa kryptovalutor

Kaupang Krypto erbjuder handel med över 40 kryptovalutor på sin plattform.

Den ena stöder bland annat Bitcoin, Ethereum, Thether, USD Coin, XRP, Cardano, Solana, Polkadot, Dogecoin, Binance Coin , Shiba Inu , Polygon, Dai, Litecoin, Cosmos , Chainlink, Tron, Bitcoin Cash, Algorand, Stellar (XLM), Uniswap (UNI), Decentraland (MANA), The Sandbox (SAND), Ethereum Classic (ETC), Tezos (XTZ), Filecoin (FIL), The Graph ( GRT), EOS (EOS), Harmony (ONE), Aave (AAVE), Maker (MKR), Enjin Coin (ENJ), Kusama (KSM), Basic Attention Token (BAT), Curve DAO Token (CRY) , Sythetix Network Token (SNX), Waves (WAWES) , Compound (COMP), yearn.finance (YFI), OMG Network (OMG), Gnosis (GNO), Ox (ZRX), PAX Gold (PAXG), Nano (NANO), Orchid (OXT), Enzyme Finance (MLN) Augur (REP), Numeral (NMR).

Kaupang Krypto-bild

Om Kaupang Krypto

Kaupang Krypto startades 2017 av en grupp tidigare NTNU-studenter. Företaget är idag en av de ledande handelsplatserna för att köpa och sälja kryptovaluta i Norge. Kaupang Krypto har kontor på StartupLab i Oslo och Nerdekollektivet i Trondheim och ett 10-tal anställda.

Ordet “kaupang” kommer från det nordiska ordet “kaupangr” som betyder handelsplats.

Deras vision är att skapa en framtids digital handelsplattform för att göra det enkelt, snabbt och säkert för de flesta att handla kryptovaluta i Norge.

Ordet Kaupang kommer från det nordiska ordet “kaupangr” som betyder handelsplats.

Hos Kaupang Krypto kan du köpa och sälja de viktigaste kryptovalutorna som Bitcoin, Ethereum, Cardano och många andra valutor.

De har också ökat sitt fokus på institutionella kunder, för vilka företaget nu erbjuder en separat OTC-desk. Genom att använda Kaupangs OTC-desk erbjuds deras kunder bland annat marknadsledande priser, djup likviditet och personlig uppföljning.

Kaupang Krypto har bland annat ett av de bredaste utbuden av altcoins i Norge. Altcoins är andra kryptovalutor än Bitcoin som använder liknande teknik som DOGE och XRP.

Kaupang Crypto-historik

Under 2017 var utbudet i Norge för handel mycket dåligt, så man såg att det fanns möjligheter på marknaden med blockchain-teknik. I början var projektet ett deltidsarbete men blev snart ett heltidsarbete.

De slog sig ihop med Bulltech 2019, som var ett norskt företag som hade utvecklat en plattform för investeringar i virtuell valuta. Denna sammanslagning gav Kaupang Krypto en ledande position på den norska marknaden för handel med kryptovalutor.

2020 köpte Arcane Crypto Kaupang en del av Arcane Crypto, som är Norges största kryptoföretag. Arcane Crypto är noterat på Nasdaq-börsen i Stockholm.

Noteringen på börsen ger Kaupangs kunder en större trygghet och skydd mot lagen, då börsbolag måste följa mycket strikta rapportering- och insynsregler. Bolagets plan är att Kaupang och Arcane Crypto tillsammans ska skapa den bästa handelsupplevelsen för sina kunder.