By continuing to use this site you agree to our terms of privacy.

Köp Polygon

Polygon logo kryptovalutaPolygon är både en token (MATIC) och en teknologiplattform baserad på Ethereum blockchain. Syftet är att använda och utveckla det, inte att förändra det. Polygon-plattformen är en decentraliserad skalningsplattform som möjliggör och kopplar samman Ethereum-baserade projekt. Det gör det möjligt för projekten att ansluta och skala. MATIC används för att säkra och hantera Polygon-nätverket och betala nätverkstransaktionsavgifter.

Vill du handla Polygon (MATIC)? Du kan handla Polygon (MATIC) och andra kryptovalutor på alla handelsplatser i listan nedan. Jämför och hitta det bästa stället för dig att handla med kryptovaluta.

[lån]

Hur köper man Polygon MATIC?

Du kan handla Polygon (MATIC) på två olika sätt.

  1. Byt Polygon MATIC som faktisk kryptovaluta på kryptobörser, såsom eToro, CoinSmart eller BitMEX. Då äger du kryptovalutan direkt. Detta är det bästa sättet att investera på lång sikt.
  2. Istället för att köpa kryptovalutan direkt kan du handla Contract for Differences (CFD) på Polygon MATIC och spekulera i om priset på valutan kommer att gå upp eller ner utan att äga den faktiska kryptovalutan. Du kan investera i Polygon eller annan kryptovaluta genom CFD:er på Plus500. CFD:er är bäst lämpade för kortsiktiga investeringar.

En CFD är ett finansiellt instrument, vilket är ett kontrakt, vanligtvis mellan en mäklare och en investerare, där en part går med på att betala den andra skillnaden i värdet på ett värdepapper, mellan öppning och stängning av handeln. Du kan antingen hålla en lång position (spekulera att priset kommer att stiga) eller en kort position (spekulera att priset kommer att falla). Detta anses vara en kortsiktig investering eftersom CFD:er används inom kortare tidsramar.

En snabb översikt över Polygon

Polygon kallas Ethereums internet av blockkedjor. Men vad är egentligen speciellt med Polkygon?

 

MATIC-token

$MATIC är den ursprungliga symbolen för Polygon. Den används för att hantera och säkra nätverket och för att betala nätverkskostnader. Det är valutan för Polygon-appar som gör det möjligt för användare att interagera med hundratals dAppar som är involverade i deras ekosystem.

Gas Token

MATIC-tokenen är själva livsnerven i polygonkedjorna. När du gör en transaktion eller använder en Polygon-applikation betalar du en liten avgift i $MATIC för att använda Polygon-kedjorna. Denna avgift är ett incitament för gruvarbetare att bearbeta och verifiera vad du försöker göra.

Proof-of-Stake

Polygon använder en Proof-Of-Stake-mekanism som använder utsatta Matic-tokens för att uppnå konsensus i nätverket. Genom att satsa $MATIC kan du säkra Polygon-nätverket och tjäna belöningar. I det här systemet förhindrar hotet att förlora din $MATIC attacker.

Styrning

Matic Token-innehavare åtnjuter speciella privilegier på protokollet. Polletterna kan användas för nätverksdeltagande via styrningsomröstning på Polygon Improvement Proposals (PIPs).

Vad är en styrningstoken?

En governance-token är en kryptovaluta som ger sina innehavare rätt att rösta på föreslagna ändringar i ett blockchain-nätverk. Denna innovation ses som ett nödvändigt steg mot att hålla vissa kryptoprojekt, särskilt de inom ekosystemet för decentraliserad finans (DeFi), decentraliserade.

 

Polygon Staking

Vem som helst kan bli validator på Polygon PoS-nätverket och dela de icke-inflatoriska nätverksbelöningarna, vilket stödjer nästa våg av adoption. Du kan sätta upp din egen nod eller hyra ut till en gemenskapsnod. Dina belöningar beror på hur mycket $MATIC satsas och transaktionerna i nätverket.

Polygon allokerar 12 % av sitt totala utbud av 10 miljarder tokens för att finansiera insatsbelöningarna. Som validator kan du ställa in din egen provision för att acceptera delegationer till din nod. Du kan också få årliga belöningar.

Ingen dyr hårdvara krävs för att satsa och inga kraftkrävande datorer krävs för att satsa. Detta gör Polygon till en miljövänlig produkt.

Hur fungerar Polygon?

Polygon är både en token (MATIC) som kan köpas och säljas på kryptobörser liknande bitcoin och ett decentraliserat protokoll.

Polygon, tidigare känt som Matic Network, är en skalningslösning som syftar till att utveckla flera metoder för att öka hastigheten på transaktioner på Ethereum-baserade blockchain-nätverk samtidigt som kostnader och komplexitet minskar.

Dess uppdrag är centrerat på Ethereum, som är en decentraliserad applikationsplattform som låter dig gå med i virtuella världar, spela spel, köpa konst och NFT samt engagera dig i en massa ekonomiska aktiviteter. Problemet är att det finns så mycket aktivitet på Ethereum-blockkedjan att den har varit nästan oanvändbar ibland, eftersom överföringskostnaderna har ökat och trafiken har blivit kvävd.

Polygon fungerar som ett extra lager till Ethereum. Det är inte tänkt att ändra blockkedjan, bara för att göra den mer tillgänglig genom att skala nätverket, förbättra säkerheten, effektiviteten och användbarheten, samt uppmuntra utvecklare att skapa mer tilltalande produkter.

Hur mycket avkastning kan jag få genom att satsa Polygon MATIC-token?

Du kan vanligtvis få mellan 11 – 14% avkastning genom att satsa Matic Polygon. Din insatsavkastning beror på aktuella nätverksförhållanden och mätvärden såsom total insatsprocent och transaktionsavgifter som tillämpas i nätverket.

Matic allokerar 12 % av sitt totala utbud på 10 miljarder tokens till insatsbelöningar. Dessa 1,2 miljarder tokens kommer att vara incitamentet för insatsen under de första fem åren. Incitamentet minskas gradvis var 30:e minut.

För- och nackdelar med Polygon

Det speciella med Polkadot-protokollet (DOT) är att det gör det möjligt för olika blockkedjors mekanismer att kommunicera med varandra. Låt oss titta på för- och nackdelarna med protokollet.

Fördelar

Nackdelar

Polygon dApps

Kryptovaluta och beskattning

Skatteverket i Norge har beslutat att ingen mervärdesskatt (moms) ska läggas på köp och försäljning av bitcoin inom Norge. Vidare betraktas virtuell valuta som en tillgång, vilket återigen innebär att vinster ska beskattas på vanligt sätt. Norska skattebetalare är skyldiga att rapportera innehav till myndigheterna i skattedeklarationen i slutet av varje taxeringsperiod.

Köp och försäljning av kryptovaluta i Norge

Under 2019 lanserade den norska finanstilsynet ett registersystem för växlare av digital valuta. Det öppnade dörrarna för norska företag att erbjuda köp och försäljning av kryptovaluta till allmänheten. Branschen är strikt reglerad och alla företag måste registrera sig hos det norska finanstilsynet, oavsett omsättningsbelopp. Norska kryptovalutabörser omfattas också av penningtvättslagen, med skyldighet att rapportera misstänkta transaktioner till myndigheterna. Från och med idag är det möjligt att verifiera din identitet antingen med VIPPS eller BankID.

Från och med idag finns det 3 operativa kryptovalutabörser i Norge som tillåter köp av kryptovaluta. Det inkluderar Firi, Kaupang Krypto och NBX (Norwegian Block Exchange).