By continuing to use this site you agree to our terms of privacy.

Norwegian Block Exchange NBX

Norwegian Block Exchange NBX är en norsk kryptobörs där du kan handla Bitcoin, Ethereum och andra kryptovalutor. De är en av de 3 ledande handelsplatserna för kryptovaluta i Norge med 16 000 verifierade kunder, 30 anställda och över 1 miljard NOK i handelsvolym hittills. Deras uppdrag är att göra det möjligt för alla att använda säkra, snabba och prisvärda tjänster för att handla kryptovaluta.

Företaget är registrerat hos den norska finanstilsynet.

Varför ska du använda Norwegian Block Exchange NBX?

Norwegian Block Exchange NBX regleras av det norska finanstilsynet, och deras mål är att vara bäst i klassen när det kommer till compliance, AML och KYC.

Hos NBX kan du handla de mest populära och viktiga kryptovalutorna i världen som Bitcoin och Ethereum. Du kan handla direkt med valutor som NOK, SEK, DKK och EUR.

Deras mäkleri erbjuder ett brett utbud av kryptovalutor genom sin personliga tjänst OTC till kunder som behöver fylla större beställningar.

NBX erbjuder försäkring på kundmedel genom Ledger Vaults försäkring.

Den norska blockbörsen har relativt låga handels- och uttagsavgifter.

 


‍Om Norwegian Block Exchange NBX

Norwegian Block Exchange (NBX) är en av de 3 norska börserna för kryptovaluta. De erbjuder handel med de viktigaste och populäraste kryptovalutorna som Bitcoin och Ethereum.

Norwegian Block Exchange grundades 2018 av Bjørn Kjos och hans familjemedlemmar. Bjørn Kjos var ordförande i bolaget från och med januari 2022. Hans svärson, Stig Aleksander Kjos-Mathisen, var medgrundare och verkställande direktör för bolaget. Övriga styrelseledamöter från och med januari 2022 var Kari Due-Andresen, Nils Sundlin och Sturle Valheim Skulevold.

I december 2020 tog bolaget in 63,3 miljoner NOK från Pareto Securities i en emission.

Den 10 december 2021 meddelades att bolaget skulle börsnoteras.